Αλκυόνη - 10 Χρόνια κοντά σας

Με επιτυχία διεξήχθη η εκδήλωση για τον μητρικό θηλασμό "Αλκυόνη - 10 Χρόνια κοντά σας" που διοργάνωσε η Διεύθυνση Κοινωνικής και Αναπτυξιακής Παιδιατρικής του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού στο Μουσείο του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή στις 10/12/2023. 

 

Την εκδήλωση προλόγισε η Πρόεδρος του ΙΥΠ κ. Χριστίνα Κανακά Καθηγήτρια Παιδιατρικής - Παιδ/κής Ενδοκρινολογίας, η κ. Φωτεινή Καλύβα, παιδίατρος Γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας και ο κ. Ευστράτιος Χατζηχαραλάμπους Κοινωνιολόγος, Προιστάμενος Τμήματος Ανάπτυξης Προγραμμάτων Αγωγής Υγείας και Πρόληψης, Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Υπουργείου Υγείας και η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Κοινωνικής και Αναπτυξιακής Παιδιατρικής του ΙΥΠ κ. Αδαμαντία Ξεκαλάκη, παιδίατρος.

 

Στη διεπιστημονική συζήτηση που διεξήχθη με θέμα: "Ο μητρικός θηλασμός μέσα από διαφορετικές οπτικές" συμμετείχαν ο κ. Δημήτρης Αναγνωστόπουλος, Ομ. Καθηγητής Παιδοψυχιατρικής του ΕΚΠΑ, η κ. Φανή Ανατολίτου, Παιδίατρος - Νεογνολόγος και αντιπρόεδρος του ΙΥΠ, η κ. Μαρία Γιαννακούλια, Καθηγήτρια Διατροφής και Διαιτητικής Συμπεριφοράς του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, η κ. Κλεάνθη Γουρουντή αναπληρώτρια Καθηγήτρια Μαιευτικής και Πρόεδρος του Τμήματος Μαιευτικής ΠΑΔΑ, η κ. Φωτεινή Καλύβα, παιδίατρος Γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας,  η κ. Αδαμαντία Ξεκαλάκη παιδίατρος και Διευθύντρια της Διεύθυνσης Κοινωνικής και Αναπτυξιακής Παιδιατρικής του ΙΥΠ.

 

Στη συνέχεια ακολούθησε το μουσικό μέρος της εκδήλωσης το οποίο επιμελήθηκε η σολίστ πιάνου κ. Μαρία Τσοκάνη.

 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε Έκθεση Φωτογραφίας με θέμα τον μητρικό θηλασμό σε συνεργασία με την σχολή φωτογραφίας LEICA Academy. 

 

Τον συντονισμό της εκδήλωσης ανέλαβε η δημοσιογράφος  κ. Νατάσσα Σπαγαδώρου.